fbpx

קציצות עדשים אדומות

  • רשימת מצרכים

המצרכים הדרושים:
1 כוס עדשים כתומות
1 בצל גדול
1 גזר גדול
4 כפות פירורי לחם
3-4 שיני שום כתושות
2 כפות שמן קנולה (או זית אם בא לכם)
1 ביצה
מעט עשבי תיבול שאתם אוהבים: כוסברה, פטרוזיליה, בצל ירוק…
1 כפית מלח
½ כפית פלפל שחור
1 כפית שטוחה כמון
½ כפית כורכום

לציפוי (אופציונאלי): אם בא לכם לעשות את הקציצות יותר קריספיות ומעניינות אפשר לצפות אותן לפי הכניסה לתנור בפירורי לחם / פירורי פנקו / שיבולת שועל גרוסה. אני ציפיתי כמה בפירורי לחם ויצא טעים מאוד.

  • הוראות הכנה

שלבי ההכנה:
1. שטפו את העדשים הכתומות טוב במים, השרו אותן (רצוי לשעה-שעתיים), בשלו אותן עד שמתרככות לחלוטין כך שניתן למעוך אותן עם כף לפירה (לוקח משהו כמו 10 דקות, תלוי כמה זמן השריתם אותן לפני) והעבירו למסננת כדי שכל המים ירדו
2. בינתיים טגנו את הבצל עם מעט שמן במחבת גדולה עד להזהבה, גרדו את הגזר בפומפייה העבה והוסיפו אותו למחבת עם הבצל לריכוך קל
3. העבירו את פירה העדשים לקערה גדולה והוסיפו את הבצל והגזר מהמחבת.
4. בשלב הזה הפעילו את התנור על 180 מעלות כדי שיתחמם בינתיים.
5. הוסיפו את שאר המצרכים למעט הביצה: פירורי לחם, שמן, שום כתוש, עשבי תיבול ותבלינים ולטעום. אם חסר לכם תיבול זה הזמן לשפר.
6. אחרי שהגעתם לטעם הרצוי הוסיפו את הביצה וערבבו היטב.
7. הכינו תבנית אפיה גדולה מרופדת בנייר אפיה משומן והתחילו בהכנת הקציצות.
8.אם בא לכם לצפות את הקציצות הכינו גם קערה קטנה עם מעט פירורי לחם או כל ציפוי אחר.
9. הכינו קציצות בגודל שבא לכם וחלק בצורה חופשית עם כפות הידיים.
10. הברישו מעט שמן על הצד העליון של הקציצות והכניסו אותן לתנור ל-10 עד 12 דקות מכל צד (צריכות מעט להזהיב)
11. הוציאו את הקציצות ותנו להן מספר דקות כדי להתקרר מעט.

שיהיה בתאבון:)
הקציצות טעימות, עשירות בטעמים וחלבון.
4 קציצות שוות ערך ל200 – 300 קלוריות.