fbpx

חטיף חומוס אפוי

  • רשימת מצרכים

500 גרם גרגירי חומוס
4 כפיות שמן זית
פפריקה מתוקה
אבקת קייגין
כמון
מלח גס

  • הוראות הכנה

1. יש להשרות את גרגירי החומוס בקערה גדולה 12 שעות. (החומוס מכפיל את עצמו ולכן יש לדאוג לקערה מספיק גדולה)
2. לאחר מכן נעביר את החומוס לסיר עמוק אחרי סיננו את המים, ונבשל את החומוס במים כשעה על אש קטנה. במהלך הבישול החומוס יגיר קצף, יש לגרוף את הקצף מהסיר ולהוציאו כל פעם שהוא מצטבר.
3. לאחר נסנן את המים, הגרגירים כבר צריכים להיות רכים ומבושלים דיו. ונעביר את החומוס לתבנית מרופדת בנייר אפייה ונפזר אותם בצורה שווה על התבנית.
4. כעת נפזר בצורה שווה את שמן הזית ונתבל בשלל התבלינים. אתם מוזמנים להוסיף תבלינים אחרים שאתם אוהבים.
5. יש לאפות בתנור שחומם מראש ל – 180 מעלות כ- 20 דקות ולערב את הגרגירים מידי פעם. לאחר מכן לאפות לעוד 5 דקות.
6. כעת נצנן את הגרגירי החומוס ונעביר אותם לצנצנת אטומה.

והרי לכם נשנוש בריא, מלא בחלבון וטעים להפליא.