fbpx

בורקס גבינה מבצק פילו

  • רשימת מצרכים

מצרכים:
1/2 חבילת עלי פילו 0% שומן
250 גרם גבינה לבנה 5%
100 גרם גבינת פטה/ גבינה בולגרית
ביצה
תרסיס שמן זית
לתבל במעט מלח ופלפל שחור
לפיזור: שומשום/ קצח.

אופציה שדרוג לבורקס לאבנה זעתר –
להוסיף לתערובת הגבינות בין 3 ל 4 כפות גדושות של גבינת לבאנה או לחילופין יוגורט כבשים/עיזים ולשדרג עם זעתר. הבורקס יוצא ממש טעים ומיוחד.

אופן ההכנה:
1. מוציאים מהמקפיא מראש את הבצק פילו כשעה / שעתיים לפי ההכנה
2. מכינים את תערובת המילוי לבורקס – בקערה שמים את שלל הגבינות
3. מוסיפים לתערובת את הביצה ומתבלים
4. זה השלב שמחליטים אם לשדרג את הבורקס עם גבינת הלאבנה והזעתר.
5. כעת פתחו את התנור וכוונו אותו ל- 170 מעלות.
6. כעת נפתח את הבצק ונפריד את העלה הראשון. נניח אותו על משטח העבודה ונחצה אותו לחצי.
7. כל בורקס מורכב מחצי עלה של הבצק פילו.
8. יש לרסס את הבצק במעט תרסיס שמן זית.
9. לאחר מכן, נניח במרכז העלה את המילוי נקפל את הצדדים ונגלגל את הבורקס לצורת של גליל.
10. נחזור על הפעולה הזו עד שהמילוי נגמר, ויישאר לכם עוד בצק אשר ניתן להקפיא אותו שוב ולהשתמש בוא בפעם הבאה.
11. כאשר יש לכם תבנית מוכנה עם בורקסים רססו על כולם מעט תרסיס שמן זית ופזרו עליהם שומשום וקצח לבחירתכם.
12. הבורקסים יהיו מוכנים כאשר יגיעו להשחמה.
שיהיה בתאבון הם ממש ממש טעימים לא פחות מבורקסים עתירי שומן.

  • הוראות הכנה